Twój koszyk
Nie ma więcej pozycji w koszyku 18,90 zł
Mąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów.
Mąkę kasztanową uzyskuje się ze zmielenia kasztanów jadalnych. Charakteryzuje sie słodkim, lekko orzechowym smakiem. Jest naturalnie bezglutenowa. Może stanowić substytut innych mąk lub dodatek do nich. Doskonała do domowych wypieków, ciast, gofrów, naleśników.
Mąka kasztanowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
-wartość energetyczna: 1541 kJ/ 365 kcal
-tłuszcz: 3,7g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
-węglowodany: 71g
-w tym cukry: 29,5g
-białko: 6,4g
-sól: 0,09g
Zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
BATOM.PL Józef Leśniak, ul. Fieldorfa- Nila 17, 31-209 Kraków
Zobacz także