10,90 zł
Better Than Rice Makaron Konjac w Kształcie Ryżu 85g Bezgluten, wegan,
9,90 zł
Makaron noodle bezglutenowy bio
9,90 zł
Makaron konjac tagliatelle bezglutenowy bio
Makaron konjac (shirataki) mogą spożywać osoby m.in. na diecie wegańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej, niskotłuszczowej, ketogenicznej, niskowęglowodanowej, ubogoenergetycznej, wysokobłonnikowej, cukrzycowej. Dzięki temu, że łatwo wchłania sosy, przyprawy i dodatki może być podawany w wielu wariantach.
Sposoby przygotowania:
I: odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy
II: gotować ok. 5 minut, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy
III: smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy
Składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 35kJ/9kcal
tłuszcz 0g
w tym kwasy nasycone 0g
węglowodany 0g
w tym cukry 0g
błonnik 4g
białko 0,2g
sól 0g
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni.