Opinie o Nas

Czy cukier nas zabija?

Przez dziesięciolecia unikaliśmy tłuszczu, aby spełnić ogólnie przyjęte zalecenia dotyczące redukcji jego spożycia. Udało nam się zmniejszyć nasze całkowite spożycie tłuszczu i zastąpić je tak zwanymi zdrowymi węglowodanami – przede wszystkim rafinowanymi ziarnami i cukrem. Jakie były konsekwencje dowiesz się z tej książki. Autor twierdzi, że otyłość, cukrzyca i zaburzenia metaboliczne urosły do rozmiarów epidemii. Potwierdza to licznymi badaniami. Choroby serca są nadal naszym największym zabójcą. Podporządkowaliśmy się radom „ekspertów” i w rezultacie jesteśmy teraz bardziej chorzy niż kiedykolwiek wcześniej. Co poszło nie tak? Zastąpienie tłuszczu rafinowanymi węglowodanami było najgorszym błędem dietetycznym XX wieku i doprowadziło do niebotycznych poziomów chorób przewlekłych, których doświadczamy dzisiaj.

Dlaczego powinieneś jeść tłuszcz?

W całej historii tłuszcz był wysoko ceniony. Nasi starożytni przodkowie jedli każdy kawałek tłuszczu, który zdobyli, a nawet podejmowali wysiłek, aby otworzyć kości, aby uzyskać dostęp do tłustego szpiku kostnego. Kobiety w ciąży i karmiące otrzymywały dodatkowe porcje tłuszczu, aby zapewnić zdrowie zarówno matce, jak i noworodkowi. Ludzie jedzą tłuszcz od tysięcy lat, a nasze ciało jest dobrze przystosowane do metabolizowania tego składnika pożywienia. Dzięki tej książce poznasz dowody na to, że tłuszcz leczy. Bądź szczupły jedząc tłuszcz Zmniejsz spożycie węglowodanów (głównie cukru i zbóż rafinowanych) i dodaj więcej dobrych tłuszczów do diety. W tej książce Autor, znany wszystkim jako badać leczniczych właściwości oleju kokosowego, opisuje, w jaki sposób przemysł cukierniczy wpłynął na naukę i opinię publiczną, przekształcając tradycyjne pożywienie w dietetycznego potwora. Dowiesz się również, dlaczego tłuszcze są jednymi z naszych najpotężniejszych zdrowych pokarmów i jak ich używać do cofania chorób przewlekłych i osiągania lepszego zdrowia. Czy wiesz, że tłuszcz może:

• ustabilizować poziom cukru we krwi i insuliny, 

• poprawić funkcje trawienne i złagodzić stany zapalne,

• zapewnić więcej substancji odżywczych niż suplement multiwitaminowy,

• pomóc stracić nadmiar tkanki tłuszczowej, w tym pozbyć się otyłości brzusznej,

• chronić przed chorobami serca, cukrzycą oraz demencji.

Ta książka podpowie ci jak wybierać najzdrowsze tłuszcze i zastępować nimi to, co ci szkodzi.

9788381683234

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.