Olej monoi to połączenie kokosa i gardenii. Thaitańczycy o świcie zbierają kwiaty gradenii, zanim ich płatki zdążą się w pełni otworzyć, a następnie zanurzają je w tłoczonym na zimno oleju kokosowym. Zawiera nasycone kwasy długołańcuchowe (mirystynowy - ok. 19%), nasycone kwasy krótkołańcuchowe (kaprylowy, kaprynowy i palmitynowy - ok. 30%), witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy, potas, wapń, magnez, żelazo, fosfor i cynk. Doskonale wchłania się w skórę, pozostawiając na jej powierzchni delikatny, jedwabisty, ochronny film. Bardzo dobrze tolerowany przez skórę, bez zanotowanych podrażnień lub reakcji alergicznych, polecany do skóry dojrzałej.


Działanie produktu: intensywnie nawilża działa antyseptycznie łagodzi stany zapalne wspomaga leczenie trądziku przyspiesza regenerację naskórka szybko się wchłania wzmacnia i zwiększa elastyczność skóry chłodzi rozgrzaną słońcem skórę oraz sprzyja regeneracji i łagodzi podrażnienia.


Sposób aplikacji:

  • jako olejek pielęgnujący końcówki włosów
  • jako maska do włosów można go stosować bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę
  • porcję oleju można dodać do tradycyjnego balsamu do ciała tuż przed użyciem lub stosować jako samodzielny produkt do ciała odrobinę oleju można dodać do kremu do twarzy tuż przed nałożeniem może być stosowany także na okolice oczu, szyję, dekolt


Ingredients (INCI): Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Gardenia Tahitensis Flower Ekstrakt (Tiare)


Metoda otrzymywania:
powstaje w procesie maceracji (moczenia) świeżych kwiatów gardenii w tłoczonym na zimno oleju kokosowym


Pojemność:
50 ml ( szklany przezroczysty słoik)


Kraj pochodzenia:
Thaiti


Przeznaczenie:
AZS, skóra wrażliwa / dla dzieci


Przechowywanie:
zalecane przechowywanie w lodówce

5907688710533

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.