Tapioka to skrobia pozyskiwana z bulw korzeniowych manioku. Perełki tapioki mają neutralnym smaku i zapachu. Mogą stanowić zagęszczacz do zup, sosów lub bazę dla puddingów, deserów i herbat bubble tea.
Składniki:
Tapioka perły* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
Kulki namoczyć w wodzie (2h), a następnie gotować (15 - 20 minut). Kiedy perełki są półprzeźroczyste i mają żelową konsystencję, są gotowe do spożycia. Można przygotować je także na mleku krowim lub roślinnym.
Wartość odżywcza w 100g:
-wartość energetyczna: 1485kJ/350kcal
-tłuszcz: 0,5g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g
-węglowodany: 86g
-w tym cukry: 0,5g
-białko: 0,5g
-sól: 0,01g
Może zawierać alergeny:
Zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Producent:
BATOM.PL Józef Leśniak, ul. Fieldorfa- Nila 17, 31-209 Kraków