L-CYTRULINA 750 mg 90 kapsułek NOW FOODS
L-cytrulina jest naturalnie występującym aminokwasem endogennym. Chociaż L-cytrulina nie uczestniczy w syntezie białek, to spełnia kilka funkcji w metabolizmie aminokwasów i białek. L-cytrulina bierze udział w powstawaniu mocznika w wątrobie. Synteza oraz usuwania mocznika są niezbędnymi elementami procesu pozbywania się przez organizm toksycznych produktów metabolizmu białek. Ponadto, L-cytrulina ułatwia syntezę białek tkanki mięśniowej i pomaga zachować ich prawidłowy bilans.
Składniki w porcji (2 kapsułki wegetariańskie):
L-cytrulina 1,5 g (1 500 mg)
Składniki: L-cytrulina, wapń (z węglanu wapnia), celuloza (kapsułka), tlenek magnezu oraz stearynian magnezu (pochodzenia roślinnego).
Zalecane spożycie: 2 tabletki dziennie
Przeciwwskazania: preparat niewskazany dla dzieci, kobiet w ciąży lub okresie laktacji. Osoby przyjmujące leki przed zażyciem powinny skonsultować się z lekarzem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Ważne jest stosowanie zbilansowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia.