Bilavit Olejek eteryczny grejpfrutowy...
    Bilavit Olejek eteryczny grejpfrutowy...
    Bilavit Olejek eteryczny grejpfrutowy...
    Bilavit Olejek eteryczny grejpfrutowy...
    Bilavit Olejek eteryczny grejpfrutowy...

    Bilavit Olejek eteryczny grejpfrutowy - 30 ml

    5907678401533
    22,39 zł
    Brutto

    Olejek grejpfrutowy to produkt pozyskiwany z owoców drzewa grejpfrutowego. Wykazuje właściwości antytoksyczne, tonizujące, pobudzające i antydepresyjne. Poprzez pobudzenie pracy systemu limfatycznego odżywia komórki tkanek. Jest pomocny w walce z otyłością i wspiera walkę z cellulitem. Może zmniejszać apetyt i wspomagać redukcję tkanki tłuszczowej. Działa również rozluźniająco. Łagodzi bóle migrenowe i przeciwdziała objawom zmęczenia. Stosowany na skórę zmniejsza widoczność trądziku oraz przetłuszczanie się skóry.

     
    Olejek eteryczny szałwiowy

    Olejek grejpfrut - właściwości

    Popularnym zastosowaniem olejku jest walka z nadmiarem tłuszczu i wody w organizmie. Właśnie dlatego z powodzeniem można stosować olejek grejpfrutowy na cellulit. Ze względu na właściwości pobudzające metabolizm olejek ten wspaniale radzi sobie z rozbijaniem podskórnych złogów tłuszczu, które są odpowiedzialne za powstawanie cellulitu miękkiego.

    Ponadto, detoksykujące działanie substancji znajdujących się w olejku grejpfrutowym pomoże zwalczyć także cellulit wodny, powstający przez kumulowanie się wody i toksyn pod skórą. W tym celu zaleca się regularne masaże miejsc dotkniętych cellulitem z dodatkiem olejku z grejpfruta.

    Należy uważać ze stosowaniem olejku grejpfrutowego podczas przyjmowania leków. Grejpfrut jest źródłem substancji chemicznych, które działają na enzymy wątrobowe i mogą powodować spowolnienie rozkładu i neutralizacji przyjmowanych środków leczniczych. Skutkuje to kumulowaniem się leku w organizmie, co może prowadzić do niebezpiecznych powikłań. Jeżeli wystąpią jakiekolwiek wątpliwości dotyczące stosowania olejku grejpfrutowego, należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Dzięki temu można bezpiecznie korzystać z dobrodziejstw grejpfrutowego olejku eterycznego. Olejek eteryczny z grejpfruta jest zazwyczaj wskazany do stosowania zewnętrznego, w formie inhalacji lub bezpośrednio na skórę.

    Pochodzenie surowca:  Grejpfrut powstał na Barbados z przypadkowego połączenia pomarańczy olbrzymiej, czyli pomelo, z pomarańczą chińską.

    INCI: Citrus Paradisi M. Peel Oil Expressed

    Działanie: chłodzące, odprężające, poprawiające nastrój

    Zapach: słodki, cytrusowy, lekko cierpki

    Kolor: żółtawy do jasnopomarańczowego

    Nuta: głowy

    Zalecana aplikacja: do masażu, do inhalacji, do kąpieli, w dyfuzorze

    Przeciwwskazania: Może podrażniać skórę wrażliwą. Nie stosować w przypadku jakichkolwiek ran lub podrażnień. Nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

    Pasuje do niego olejek: bergamota, mięta zielona, palo santo, rozmaryn

    91 Przedmioty

    Zobacz także

    12 innych produktów w tej samej kategorii: