Parzyć w temperaturze 95 – 100 stopni C. W zależności od preferencji, należy wsypać do filiżanki o pojemności 200 ml – ok. ½ – 1 łyżeczki liści. Po 2 – 4 minutach odcedzić.
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych i najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków krzewu da bai, a także shi xian bai.
Wysokiej jakości czarna herbata pochodząca ze Sri Lanki. Składa się z wyjątkowo długich, poskręcanych liści i pozbawiona jest pączków. Susz jest czarno-srebrzysty, pachnie dojrzałymi owocami i dziką różą. Dimbula to nazwa regionu leżącego w południowej części Sri Lanki, gdzie produkuje się tą herbatę.
Herbata Yunnan OP1 to jedna z najszlachetniejszych herbat na świecie. Jak sama nazwa wskazuje, herbata ta powstaje w Yunnanie – południowej prowincji Chin. Składa się wyłącznie ze specjalnie wyselekcjonowanych liści. Dość mocna w smaku, wyraźnie cierpka, o ciemnoczekoladowej barwie i kwiatowym aromacie. Skrót OP oznacza susz bez pączków, ale wysokiej...
Herbata kakaowa przyjemność herbata czarna z łuską kakaową, aromatyzowana Herbata czarna wzbogacona liśćmi rooibos oraz łuską kakaową. To propozycja dla osób, lubiących niestandardowe, nietuzinkowe smaki.
Herbata o intensywny aromacie i wyrazistym smaku. Tworzy ciemnozłoty napar. Zawiera w sobie dużo teiny. Wspomaga układ trawienny i krwionośny, działa również korzystnie na metabolizm. Ma działanie antyoksydacyjne.