Cukier Różany Ekologiczny 150g DARY NATURY
Cukier różany to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego ze świeżo zerwanymi płatkami róży pomarszczonej (Rosa Rugosa) z ekologicznej plantacji,
Pozyskiwany z pasieki posadowionej pod sosnowym lasem, oddalonym od wielkich aglomeracji, w województwie mazowieckim. Zbierany, w lipcu 2019 roku, z nektaru kwiatów facelii, rosnącej tuż przy pasiece.
Wytworzony we współpracy z pszczołami, z zachowaniem troski o nie i ich środowisko naturalne.
350 g
Miód pszczeli faceliowy 100% naturalny.
Cukier różany to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego ze świeżo zerwanymi płatkami róży pomarszczonej (Rosa Rugosa) z ekologicznej plantacji,
Miód wielokwiatowy ma właściwości bakteriobójcze.
Stosuje się go jako naturalny antybiotyk, hamujący rozwój niepożądanych bakterii.
Jego słodki smak, wykorzystywany jest jako naturalny słodzik, bogaty w cenne składniki
Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zabierane.
Proszek z lucumy jest zdrowym zamiennikiem cukru, dostarcza β-karotenu, niacyny, potasu oraz wapnia i w tej postaci zaczyna trafiać do sklepów jako superfood.
Ksylitol, inaczej cukier brzozowy, czyli po prostu słodzik. Wyglądem jego biała, krystaliczna forma i słodki smak nie odróżnia go od cukru białego. Jednak dostarcza on do organizmu o 40% mniej kalorii, z racji na odmienne trawienie.
Zalecany jest przede wszystkim przez swój niski indeks glikemiczny diabetykom, dzieciom, poprawia jakość szkliwa i zapobiega próchnicy oraz osobom z problemami z otyłością.
Można go stosować do napojów oraz wszelakich dań.
Syrop daktylowy o intensywnym smaku konsystencją i kolorem przypomina ciemny miód.
Powstaje ze skoncentrowanego soku z daktyli. Jest doskonałym środkiem słodzącym do wypieków, deserów, napojów
KSYLITOL – cukier brzozowy PIĘĆ PRZEMIAN
Cukier trzcinowy posiada charakterystyczny aromat, który idealnie współgra z z zapachem wanilii, cynamonu i czekolady. Idealny jest więc do wypieku ciast, przygotowywania deserów, do słodzenia kawy.
SYROP KLONOWY TYP C CIEMNY PROVITA 250ML BIO
Syrop klonowy - naturalny środek słodzący, bez konserwantów.
Cukier kokosowy BIO z kwiatów palmy kokosowej
Stewia liść mielony - susz ziołowy.
Jego słodkość jest określana według literatury na 60-80% smaku cukru. Ma formę bezbarwnych kryształków, które nie ulegają karmelizacji w wysokiej temperaturze, a jedynie rozpuszczeniu.
W kuchni możemy go używać wymiennie z cukrem, tworząc bezę i lukier, dodając do ciast czy słodkich napojów.
Naturalny miód akacjowy z polskiej pasieki
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii.
Jego słodkość w stosunku do białalego cukru to 3:4.
Naturalny miód lipowy z polskiej pasieki
Cukier kokosowy BIO z kwiatów palmy kokosowej