SKŁAD Mielony korzeń Maca żółta (z upraw ekologicznych) Sproszkowany korzeń maca zawiera ok. 14% białka, 76% węglowodanów, 1,5% tłuszczu i 8,5% błonnika (niestrawne węglowodany). Maca dostarcza też duże ilości składników odżywczych, w tym: ponad 20 aminokwasów, w tym 8 niezbędnych, 20 „wolnych” kwasów tłuszczowych (takich jak kwas laurynowy, linolenowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy i kwas stearynowy), wapń, magnez, potas, miedź, cynk, mangan, fosfor, selen, siarka, sód, żelazo. Korzeń Maca zawiera także m.in: alkaloidy, beta-ekdyzon, glukozynolany: p-metoksybenzyl izotiocyjanianu, sitosterole, stigmasterol, garbniki, witaminy: A, B1, B2, B12, C, E. Maca jest również bogatym źródłem fitoskładników.

Zalecany sposób użycia ½ łyżeczki proszku zmieszać z płynem. Dobrze komponuje się z jogurtem, napojem kakaowym lub płatkami zbożowymi.

Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.

Przeciwwskazania Nie stosować w okresie ciąży i karmienia piersią.

Środki ostrożności Nie zaleca się przekraczania porcji 5g dziennego spożycia.

Waga netto: 250g

147
2 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.