Prażone migdały z ksylitolem i cynamonem 100g...
PRAŻONE MIGDAŁY Z KSYLITOLEM I CYNAMONEM
Migdały zostały uprażone z zachowaniem zasad kuchni Pięciu Przemian.
Produkt bezglutenowy
Indeks: 5907709950115
Migdały to smaczna przekąska oraz szeroko wykorzystywany dodatek do potraw i ciast.
Migdały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
-wartość energetyczna: 2525 kJ/ 612 kcal
-tłuszcz: 54g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1g
-węglowodany: 5,4g
-w tym cukry: 3,9g
-białko: 19g
-sól: 0,0g
Zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
W opakowaniu mogą znajdować się niewielkie ilości migdałów gorzkich.
Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
BATOM.PL Józef Leśniak, ul. Fieldorfa- Nila 17, 31-209 Kraków
Migdały to smaczna przekąska oraz szeroko wykorzystywany dodatek do potraw i ciast.
PRAŻONE MIGDAŁY Z KSYLITOLEM I CYNAMONEM
Migdały zostały uprażone z zachowaniem zasad kuchni Pięciu Przemian.
Produkt bezglutenowy
PRAŻONE MIGDAŁY SŁODZONE KSYLITOLEM Z CHILI Migdały zostały uprażone z zachowaniem zasad kuchni Pięciu Przemian. Smacznego!
Migdały hiszpańskie 500g
Czekolada mleczna z migdałami, bez dodatku cukru, słodzona słodzikiem - maltitolem, bezglutenowa.
Masło migdałowe to świetny dodatek do kanapek, wypieków, naleśników.
Napój dedykowany szczególnie wegetarianom i weganom oraz osobom, które z przyczyn zdrowotnych muszą dbać o właściwy poziom cholesterolu czy cukru bądź też nie mogą spożywać krowiego mleka i jego przetworów.
Prażone Migdały z Solą Himalajską
Produkt wegański, bezglutenowy
Migdały są zaliczane do najzdrowszych orzechów, należą też do grupy super foods.
Jest dobrym wyborem dla urozmaicenia potraw mącznych, bądź zastąpienia w nich mąki pszennej.
Charakterystycznym dla mąki migdałowej wypiekiem są włoskie makaroniki.
Trzy składniki - słonecznik, siemię lniane brązowe oraz pestki dyni. Wymieszane i przygotowane - wystarczy dorzucić je do chleba, by Twój wypiek nabrał wyjątkowego smaku. Jest to najpopularniejszy wybór piekarzy.
Sezam niełuskany to idealny, aromatyczny (po uprażeniu) dodatek do wypieków: ciast, ciasteczek, pieczywa. Znakomity do sałatek i panierek.
Wiórki kokosowe można stosować np. jako aromatyczny dodatek do ciast, kremów, lodów, deserów, a także do potraw wytrawnych.
Bezglutenowe borówki amerykańskie, słodzone sokiem jabłkowym.
Rodzynki to doskonała, smaczna przekąska, ale również dodatek do płatków, musli, wypieków, deserów.
Bezglutenowe orzechy włoskie łuskane.
Pestki dyni nadają się do spożycia bezpośrednio lub jako dodatek do musli, jogurtów i wypieków, np. chleba, surówek, jako składnik sałatek. Stosowanie pestek dyni w codziennej diecie jako środek o właściwościach leczniczych jest znany od wielu wieków.
Jagody goji charakteryzują się delikatnym smakiem. Można dodawać je do dań z ryżu, zup, dań mięsnych a także deserów, wypieków, musli. Idealne jako przekąska.
Orzechy brazylijskie to nasiona drzew bertolecji - rosną one dziko w lasach Amazonii.
Wysokość drzewa dochodzi nawet do 50 metrów.
W Polsce orzechy brazylijskie jeszcze nie są zbyt popularne, ale na świecie zostały już docenione przez konsumentów.
Migdały to jedne z bogatszych w składniki odżywcze orzechów. Zalicza się je do grona super foods.
Migdały to smaczna przekąska oraz szeroko wykorzystywany dodatek do potraw i ciast.
Suszone plastry bananów, miękkie i słodkie, bez dodatku cukru (zawierają cukry naturalnie występujące). Doskonałe jako sycąca, pożywna przekąska lub dodatek do musli, owsianek, deserów.
Owoc goji uznawany w wschodniej kulturze za owoc długowieczności zawiera bardzo dużo antyoksydantów oraz składników mineralnych. Można śmiało stwierdzić, iż jest ''bombą'' witaminową która wzmacnia, regeneruje oraz pobudza cały organizm.
Korzenia imbiru w kuchni używa się do przyprawiania potraw azjatyckich, w smaku jest palący i lekko gorzki. Świetnie smakuje napój lub herbata z imbirem i miodem.
Słodkie, blanszowane orzechy tygrysie (migdały ziemne, chufa) to pożywna przekąska. Smakują znakomicie na surowo (warto je namoczyć by stały się bardziej miękkie), suszone lub prażone z cukrem.
Ekologiczny sezam łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć również do domowego przygotowania tahiny - pasty sezamowej, doskonałej alternatywy dla masła bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup czy warzyw gotowanych na parze.
Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Również wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność.