Opinie o Nas
Olejek eteryczny szałwiowy

Olejek ylang - ylang - właściwości

Olejek ylangowy wspaniale nadaje się do masażu całego ciała w połączeniu z olejem nośnikowym, na przykład oliwką do masażu. Dobrym pomysłem jest także dodanie kilku kropli olejku ylangowego do prania. Dzięki temu nasze ubrania będą długo pachnieć kwiatową świeżością, a sen w pościeli pachnącej tym olejkiem będzie słodki i regenerujący.

Olejek z kwiatu jagodlinu jest niezastąpiony w pielęgnacji włosów i paznokci. Nadaje im zdrowego blasku i intensywnie nawilża. Może być stosowany w postaci płukanek do włosów albo jako dodatek do szamponu czy odżywki.

Ponadto, olejek ylangowy chroni przed promieniami UVA i UVB. Używany na skórę i włosy chroni je przed przesuszeniem i uszkodzeniami powodowanymi przez słońce. Nie należy nakładać stężonego olejku ylangowego na skórę bez rozcieńczenia, gdyż może to powodować podrażnienia. Olejek eteryczny ylangowy nadaje się do stosowania zewnętrznego, ale nie do spożycia.

Pochodzenie surowca: Jagodlin wonny występuje w południowo-wschodniej Azji oraz północno-wschodzniej Australii.

INCI: Cananga Odorata Flower Oil

Działanie: afrodyzjakalne, relaksujące, uspokajające

Zapach: egzotyczny, kwiatowy, słodki, lekko owocowy

Kolor: jasnożółty do żółtozielonego

Nuta: bazy

Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, w dyfuzorze

Przeciwwskazania: Nie stosować w przypadku jakichkolwiek ran lub podrażnień. Nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

Pasuje do niego olejek: bergamota, drzewo różane, may chang, neroli

5907678401229
550 Przedmioty

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to compare.