Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Aktywne filtry

Karob BIO 250g BATOM

Cena 8,90 zł
Availability: 6 In Stock

Karob, czyli chleb świętojański, to roślina strączkowa o wysokiej zawartości błonnika, magnezu, fosforu i żelaza. Często stosowany jest jako zamiennik kakao. Naturalnie słodki, nie zawiera kofeiny, można go stosować tak jak kakao - do deserów, wypieków, lodów itp.

Kakao Surowe Ziarno BIO 300g BATOM

Cena 19,90 zł
Availability: 4 In Stock

Ziarna kakao, surowe, przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów.

Kakao Surowe Ziarno BIO 150g BATOM

Cena 13,50 zł
Availability: 4 In Stock

Ziarna kakao, surowe, przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów.

Kakao sproszkowane BIO 250g BATOM

Cena 15,90 zł
Availability: 3 In Stock

Kakao w proszku otrzymywane z ziaren kakaowca, o obniżonej zawartości tłuszczu. Posiada mocny, wytrawny smak. Doskonałe do wypieków, czekolad i wyrobów czekoladowych jak również dodatek do musli, ciast, deserów

Karob BIO 500g BATOM

Cena 14,90 zł
Availability: 2 In Stock

Karob jest wytwarzany z jadalnych nasion pochodzących ze strąków drzewa chlebowca świętojańskiego. Uważany jest za zdrowy zamiennik czekolady czy kakao. Jest naturalnie słodki, nie zawiera kofeiny, posiada małą ilość tłuszczu. Można go stosować do wypieków - podobnie jak kakao nadaje im ciemną barwę.

Kakao Surowe Kruszone BIO 250g BATOM

Cena 18,90 zł
Availability: 2 In Stock

Ziarna kakao, surowe, przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania składników odżywczych. Charakteryzują się wytrawnym smakiem i stanowią bazę dla czekolad i wyrobów czekoladowych  jak również dodatek do musli, ciast, deserów

Łuska Kakaowca 250g NATURA WITA

Cena 7,90 zł
Availability: Brak na stanie

Łuska kakaowca to produkt uboczny powstały podczas procesu fermentacji i prażenia owoców kakaowca. Od kakao różni się obecnością błonnika w dużo większej ilości. Podobnie jak proszek kakaowy, łuski zawierają magnez, polifenole, teobrominę, oraz kofeinę (ale w  zdecydowanie mniejszej ilości). Dzięki zawartemu w łusce kakaowca błonnikowi, zmielona świetnie nadaje się jako aromatyczny dodatek do ciast czy koktajli. Błonnik wywiera korzystny wpływ na prawidłową pracę układu pokarmowego, perystaltykę jelit, wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn i metali ciężkich, a także wpływa na obniżenie poziomu cukru i cholesterolu we krwi. Jednak łuskę kakaową można spożywać również w postaci napoju. 

Product added to compare.