Kasza jaglana BIO bezglutenowa 900g Pięć Przemian
KASZA JAGLANA BIO BEZGLUTENOWA Masa netto: 900g
Jest 12 produktów.
KASZA JAGLANA BIO BEZGLUTENOWA Masa netto: 900g
Kasza jaglana BIO (łuskane proso).
Produkt bezglutenowy.
Kasza jaglana jest bardzo smacznym i zdrowym produktem spożywczym, wytwarzanym z prosa. Kasza jaglana jest to łuskane ziarno prosa. Wyśmienicie nadaje się do obiadu jako zamiennik ziemniaków. W Polskiej kuchni używamy jej przede wszystkim jako dodatek do zupy mlecznej, jako baza do deserów czy słodkich zapiekanek. Kasza jaglana nie zawiera glutenu dlatego jest idealnym pożywieniem dla ludzi chorujących na celiakię
Kasza orkiszowa ma lekko orzechowy smak i zapach. Po ugotowaniu stanowi idealny dodatek do zup, mięs, sosów, warzyw. Wspaniała do farszów i zapiekanek.
Najlepiej spożyć przed: 16/08/2020
Kasza owsiana bezglutenowa PIĘĆ PRZEMIAN
Składniki: Kasza owsiana bezglutenowa 100%
Ryż Biały bezglutenowy BIO
Ryż Biały jest najpopularniejszym rodzajem ryżu na świecie.
Zawiera cenne białko, dodaje siły i energii. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do mięs lub do sałatek, ale także równie doskonale sprawdza się w otoczeniu warzyw.
Ryż biały długoziarnisty powstaje przez polerowanie długich i smukłych ziarenek i jest pozbawiony brązowej otoczki. Czas jego przyrządzania jest krótki, dlatego nie traci większości walorów odżywczych i smakowych. Po ugotowaniu pozostaje sypki, lekki, puszysty i rozdziela się na poszczególne ziarenka. Jest doskonały do sałatek, mięs, drobiu
Najlepiej spożyć przed: 31/03/2021
Ryż brązowy jest ceniony szczególnie przez konsumentów zdrowej żywności, prócz tego chętnie stosuje się go w ramach różnych diet, np. odchudzających, obniżających ciśnienie. Niezastąpiony w diecie bezglutenowej. Podłużne ziarna po ugotowaniu pozostają sypkie, stanowią więc znakomity dodatek do wielu dań, a także jako składnik zup i sałatek. Niepolerowane, brązowe ziarna ryżu długoziarnistego są również znakomitym dodatkiem do różnego rodzaju farszy.
Ryż Basmati posiada orzechowy smak i aromat. Po ugotowaniu pozostaje sypki i puszysty.
Świetnie nadaje się do białego mięsa, sałatek i deserów.
Kasza jęczmienna powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecany także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków czy gulaszy
Bezglutenowa kasza jaglana jest otrzymywana z nasion prosa
Kasza owsiana bezglutenowa 400g Denver Food