Bilavit Olejek eteryczny sosnowy - 30 ml
    Bilavit Olejek eteryczny sosnowy - 30 ml
    Bilavit Olejek eteryczny sosnowy - 30 ml
    Bilavit Olejek eteryczny sosnowy - 30 ml
    Bilavit Olejek eteryczny sosnowy - 30 ml

    Bilavit Olejek eteryczny sosnowy - 30 ml

    5907678401632
    19,81 zł
    Brutto

    Olejek sosnowy to produkt pozyskiwany z igieł sosny zwyczajnej. Ma właściwości antyseptyczne, przeciwzakaźne, dezodoryzujące, bakteriobójcze, tonizujące, przeciwbólowe i rozgrzewające. Jest pomocny przy infekcjach dróg oddechowych oraz zatok. Działa wykrztuśnie, ułatwia oddychanie i rozszerza drogi oddechowe. Może ograniczać nadmierne wydzielanie potu i pobudzać krążenie. Redukuje objawy zmęczenia i wyczerpania nerwowego. Wykazuje właściwości pobudzające i odświeżające. Wzmacnia odporność organizmu.

     
    Olejek eteryczny szałwiowy

    Olejek sosna - właściwości

    Olejek sosnowy przeznaczony jest to stosowania zewnętrznego, na przykład w formie wcierek, inhalacji, płukanek i jako dodatek do kosmetyków. Ten świeży olejek eteryczny dodany do parówki z gorącą wodą skutecznie pomoże w leczeniu chorób zatok i oskrzeli.

    Nakładany na skórę skutecznie rozgrzeje, rozluźni mięśnie i pobudzi krążenie krwi. Ciekawym pomysłem jest aromatyzowanie ubrań poprzez dodany olejek sosnowy do prania. Nasze rzeczy zyskają świeżego, leśnego zapachu, a przy okazji zostaną dogłębnie oczyszczone. Ta wskazówka może pomóc osobom cierpiącym na problemy skórne i grzybicę. Pranie ubrań z dodatkiem olejku sosnowego pomogą je odkazić i uchronią przed nawrotami choroby.

    Olejek sosnowy w formie masażu może być pomocny w walce z cellulitem. Należy pamiętać, że wysoce stężony olejek sosnowy może powodować podrażnienia skóry i błon śluzowych. Nie należy go spożywać, a na skórę poleca się korzystanie z mieszanki olejku eterycznego z olejem nośnikowym. W razie wątpliwości należy zawsze skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

    Pochodzenie surowca: Sosna zwyczajna wywodzi się z Tyrolu w Austrii. Aktualnie rośnie w północnej części Eurazji. Jest jednym z najszerzej rozpowszechnionych gatunkiem drzew.

    INCI: Pinus Sylvestris Leaf Oil

    Działanie: antyseptyczne, dezodoryzujące, tonizujące, uspokajające

    Zapach: świeży, drzewny, ziemisty, balsamiczny

    Kolor: przezroczysty do jasnożółtego

    Nuta: głowy

    Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, w dyfuzorze, do inhalacji

    Przeciwwskazania: Nie stosować w przypadku jakichkolwiek ran lub podrażnień. Nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

    Pasuje do niego olejek: cynamon z kory, kamfora, pomarańcza, świerk

    104 Przedmioty

    Zobacz także