Bilavit Olejek eteryczny frankincense...
    Bilavit Olejek eteryczny frankincense...
    Bilavit Olejek eteryczny frankincense...
    Bilavit Olejek eteryczny frankincense...
    Bilavit Olejek eteryczny frankincense...

    Bilavit Olejek eteryczny frankincense - 30 ml

    5907678401717
    89,59 zł
    Brutto

    Naturalny olejek frankincense jest pozyskiwany z igieł jodły syberyjskiej. Intensywny, lekko ziemisty i drzewny zapach to jego cecha rozpoznawcza. Już jeden wdech przywodzi na myśl rześkość lasu i bliskość natury. Znalazł zastosowanie przede wszystkim w infekcjach górnych dróg oddechowych. To właśnie on przynosi wyczekaną ulgę przy uciążliwym kaszlu, niedrożnym nosie oraz przy zapaleniu zatok. Inhalacje z jego dodatkiem natychmiastowo likwidują objawy, przywracając radość życia.

     
    Olejek eteryczny szałwiowy

    Olejek frankincense - właściwości

    Olejek frankincense wykazuje dużą aktywność biologiczną. Posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze - może posłużyć jako środek antyseptyczny do przemywania niewielkich ran, ale doskonale sprawdzi się też w czasie infekcji. Wykorzystany w dyfuzorze oczyści powietrze, pomoże pozbyć się nadmiaru flegmy i ułatwi oddychanie, przyspieszając proces rekonwalescencji.

    Olejek stosowany miejscowo może złagodzić wiele dolegliwości ze strony stawów (zwyrodnienia i choroby reumatyczne). Jak pokazują badania, redukuje mediatory stanu zapalnego, zmniejsza obrzęk i objawy bólowe, poprawia ruchomość - szczególnie podczas masażu. Produkt sprawdzi się również w pielęgnacji, bowiem dogłębnie odżywia i nawilża skórę. Poprawia kondycję, dodaje blasku i rozjaśnia blizny. Wspiera pracę komórek organizmu i wspomaga regenerację, co z pewnością warto wykorzystać w czasie kąpieli.

    Ma bardzo charakterystyczny, zmysłowy i tajemniczy zapach - żywiczny, korzenny i drzewny z orzeźwiającą, lekko owocową nutą. Redukuje napięcie, zmniejsza niepokój, uziemia. Przywraca poczucie spokoju, ale nie wywołuje senności. Poprawia nastrój i samopoczucie, ułatwia skupienie. Połączenie korzyści zdrowotnych i bogatego, złożonego zapachu z pewnością czyni ekstrakt prawdziwym "królem olejków".

    Pochodzenie surowca: Olejek pochodzi z zaschniętej żywicy drzewa Boswellia serrata rosnącego głównie w Indiach. Znany jest również pod nazwą olejek kadzidłowy oraz olibanum.

    INCI: Boswellia Serrata Oil

    Działanie: uspokajające, łagodzi objawy astmy, poprawia kolor blizn

    Zapach: drzewny, balsamiczny, lekko przyprawowy i owocowy

    Kolor: jasnożółty

    Nuta: bazy

    Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, w dyfuzorze, do inhalacji

    Przeciwwskazania: Może podrażniać skórę wrażliwą. Przy pierwszym użyciu należy wykonać test miejscowy. Nie stosować w przypadku jakichkolwiek ran lub podrażnień. Nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

    Pasuje do niego olejek: cyprys, cytryna, drzewo różane, palo santo

    148 Przedmioty

    Zobacz także