Bilavit Olejek eteryczny...
    Bilavit Olejek eteryczny...
    Bilavit Olejek eteryczny...
    Bilavit Olejek eteryczny...
    Bilavit Olejek eteryczny...

    Bilavit Olejek eteryczny eukaliptusowy - 30 ml

    5907678401502
    Obecnie brak na stanie
    20,48 zł
    Brutto

    Olejek eukaliptusowy jest produktem otrzymywanym na drodze destylacji parą wodną gałązek oraz liści eukaliptusa. Wykazuje właściwości przeciwzakaźne, antyseptyczne, przeciwzapalne, tonizujące i grzybobójcze. Wspomaga usuwanie cellulitu i łagodzi objawy napięcia przedmiesiączkowego. Na układ nerwowy działa uspokajająco. Stosowany w terapii infekcji górnych dróg oddechowych pobudza naturalne mechanizmy odpornościowe organizmu, upłynnia zalegającą wydzielinę, rozkurcza oskrzela i udrażnia zatoki. Łagodzi objawy ukąszeń owadów, oparzeń, ran i pęcherzy. Odkaża i odświeża powietrze.

     
    Olejek eteryczny szałwiowy

    Olejek eukaliptus - właściwości

    Olejek eukaliptusowy posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne, dzięki czemu stosowany jest jako składnik inhalacji w leczeniu kataru, kaszlu i infekcji górnych dróg oddechowych. Jego działanie opiera się na rozrzedzaniu zalegającej wydzieliny oraz udrożnieniu zatok. Olejek eukaliptusowy wykazuje działanie antyseptyczne oraz grzybobójcze. Takie właściwości powodują, że stosuje się go do dezynfekcji powietrza w pomieszczeniach. Ponadto ekstrakt z eukaliptusa działa orzeźwiająco i pobudzająco zarówno na ciało, jak i umysł.

    Owady nie lubią zapachu olejku eukaliptusowego, więc latem dobrze sprawdzi się jako naturalny preparat do odstraszania much i komarów. Olejek eukaliptusowy sprawdza się też w łagodzeniu podrażnień i swędzenia, powstałych po ukąszeniu owadów. Jest też stosowany na oparzenia, rany i pęcherze.

    Olejek eukaliptusowy może być używany jako składnik inhalacji podczas infekcji górnych dróg oddechowych. Można go dodawać do kąpieli, by pobudzić ciało i umysł. Jest też doskonałym produktem do masażu ciała ze względu na działanie antycellulitowe i przeciwbólowe. Olejek eukaliptusowy jest też stosowany jako składnik parówek na twarz i domowych płynów do oczyszczania skóry. Stanowi on składnik past do zębów i kosmetyków pielęgnacyjnych.

    Pochodzenie surowca: Drzewo eukaliptusowe jest symbolem Australii skąd pochodzi. Znane przede wszystkim z faktu, że jest głównym składnikiem diety koali.

    INCI: Eucalyptus Globulus Leaf Oil

    Działanie: energetyzujące, odświeżające, orzeźwiające, udrażniające drogi oddechowe

    Zapach: świeży, apteczny, drzewny

    Kolor: bezbarwny do jasnożółtego

    Nuta: głowy

    Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, w dyfuzorze, do inhalacji

    Przeciwwskazania: Nie stosować w przypadku jakichkolwiek ran lub podrażnień. Nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią.

    Pasuje do niego olejek: cedr, niaouli, oregano, tymianek

    Zobacz także